Test uitgelegd

Lijntest uitlopend. Deze lijnen lopen uiteen vanaf 0.5mm tot 4mm. Des te beter deze lijnen te zien zijn tot het midden, des te hogere resolutie heeft de camera.

Kenteken herkenning. De bovenste kenteken heeft een afmeting van 145 x 30 mm. De kleinste heeft een afmeting van 30 x 5 mm.

Contrast en kleuren chart 1. Hierop staat een contrasttest; de grijstinten lopen met lijnen door elkaar heen. Des te beter deze uit elkaar te houden zijn, des te beter is het contrast.

Contrast en kleuren 2, Hierop verduidelijkt de primaire kleuren samen met de grijstint. 

Leestekens. Test voor de leesbaarheid van leestekens in een camera.

"8 in B". In deze chart staat een cijfer 8 tussen de letters B. Des te beter deze te onderscheiden is, des te beter is de resolutie van de camera.

Scheve blokken; deze blokken staan iets scheef, des te beter deze belijning te zien is, des te beter is de verticale en horizontale resolutie van een camera.

Scheve lijnen verticaal. Eenzelfde test als de scheve blokken, alleen in een ander format. Des te beter de verticale lijnen zijn, des te beter is de verticale resolutie.

 Lijnafstanden, ook dit is een resolutie test. Des te beter de lijnen te onderscheiden zijn van elkaar des te beter is de verticale resolutie.

Eenzelfde resolutietest, maar deze is bedoeld voor de horizontale resolutie.

 Zwarte lijnen op een gele ondergrond. Geel is een van de moeilijkere kleuren voor een camera om te verwerken. Des te beter de camera hier kleine details in kan zien, des te beter de camera.

 Resolutietest; De grote cirkels hebben een doorsnee van 30mm, en de kleinere cirkels hebben een doorsnee van 15mm. Des te beter deze lijnen te zien zijn, des te beter is de resolutie.

 Soortgelijke resolutietest. Deze heeft verschillende lijnafstanden.

Gezichtherkenning afstand. In hoeverre kan een gezicht herkend worden op camera. De grootste gezicht heeft een afmeting van 60 x 50mm en de kleinste 20 x 15 mm

Kleuronderscheid. Deze chart geeft alle ware kleuren (in zoverre de printer dit kan printen). Des te duidelijker de kleuren, des te kleur 'echter' is de camera.

 Cirkels. Bij afwijkende resoluties of vervorming zal deze cirkel niet meer op een cirkel lijken.